Annie Lööfs besked efter L:s SD-öppning: ”Beklagar”

Annie Lööf (C). Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 28 mar 2021 2021-03-28
E-post 2481

STOCKHOLM Liberalerna ska, i begränsad omfattning, kunna samarbeta med SD. Det beslutade partiet på söndagens partiråd. Centerpartiets partiledare Annie Lööf var kritisk direkt efteråt. ”Jag beklagar att L väljer att bana väg för att ett antiliberalt och främlingsfientligt parti får makt över hur Sverige styrs”, skriver Lööf på Twitter.

Annie Lööf skriver att hon gärna vill ha en Alliansregering. Men inte om den behöver stöd av Sverigedemokraterna.

”Centerpartiet är nu det enda allianspartiet som säger nej till att förhandla och samarbeta med SD”, skriver Lööf.

Annie Lööf utvecklar i ett Facebookinlägg att hon vill samarbeta ”i den breda mitten av svensk politik.”

”Vår dörr står öppen för ett samarbete såväl med våra allianskollegor som de nuvarande regeringspartierna. Hur en regering ser ut efter nästa val beror på valresultatet, det politiska innehållet och hur andra partier ställer sig till ytterkanterna i svensk politik”, skriver Lööf.

Bli prenumerant och läs hela artikeln.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag