Annika Strandhäll (S) om pensionssvindlare: ”Vi har varit naiva”

Faksimil: Socialministerns twitter
  • Onsdag 7 mar 2018 2018-03-07
E-post 412

STOCKHOLM Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) uppger att politikerna har varit naiva gällande pensionsbolag som lurar pensionssparare på deras pengar. Strandhälls partikollega Thomas Bodström har bland annat varit involverad i det skandalomsusade pensionsbolaget Allra.

Efter flera uppmärksammade fall där företag som hanterar pensionsfonder ertappats med att ha lurat pensionssparare vill politiker nu sätta stopp för oseriösa ppm-fonder. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) berättar att politiker troligtvis har varit naiva inför problemet, uppger Expressen.

Det finns två speciellt uppmärksammade fall där pensionssparare har blivit av med miljardbelopp. Det pågår en polisutredning gällande Allra där 130 000 pensionssparare misstänks ha blivit lurade på flera miljoner genom transaktioner som tagit pengar ur systemet.

Strandhälls partikollega Tomas Bodström satt i styrelsen för pensionsbolaget Allra och blev nästan utnämnd till landshövding i Stockholm.

LÄS ÄVEN: Myndighetspersonalens krav till regeringen: Att Bodström stoppas som landshövding

Det andra fallet är det maltaregistrerade pensionsbolaget Falcon Funds där tre fonder med 800 miljoner kronor har ”försvunnit” och 22 000 personer blev blåsta på sina pensionspengar.

När Strandhäll får frågan om politikerna varit naiva inför de konsekvenser som ppm-fonder för med sig svarar hon att så är fallet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag