Ännu en skjutning i Malmö – En man förd till sjukhus

Polisen spärrade av på platsen där skjutningen ägt rum. Foto: Adrian
  • Torsdag 24 Nov 2016 2016-11-24
E-post 148

MALMÖ Ännu en skottlossning skakar Malmö på torsdagskvällen efter att en man blivit skjuten på Sörbäcksgatan. Mannen har förts med skottskador till sjukhus och polisens tekniker har arbetat på platsen med att säkra spår. – Vi har en utredare på plats och gott om patruller, säger polisens presstalesman Fredrik Bratt till Nyheter Idag.

Flera larmsamtal kom till polisen om en misstänkt skottlossning på Sörbäcksgatan i Malmö under torsdagskvällen. Bara minuter senare kom det in en man till sjukhuset med skottskador. Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen träffats av minst ett skott i höften. Tidningen Sydsvenskan rapporterar att mannen är lindrigt skadad.

Nyheter Idag har talat med polisens presstalesman Fredrik Bratt och han berättar att tekniker har undersökt platsen under torsdagskvällen. Vid 22-tiden på torsdagen har han knapphändiga uppgifter om utredningsarbetet.

– Det viktigaste utredningsåtgärderna man gör på platsen är att försöka säkra så mycket uppgifter på platsen som möjligt, men jag kan inte bekräfta vad de kommit fram till, men de jobbar på för fullt där ute.

Har ni tillräckligt med personal för att ta hand om ännu ett mordförsök?

– Det kan jag egentligen svara på utan det är polisområde Malmö som svarar för det. Men ikväll har det inte varit några problem, men vi har till och med utredare på plats och vi har gott om patruller där ute. Så att ikväll är det inga problem att ta hand om de initiala utredningsåtgärderna som krävs i den här typen av brott.

Händelsen rubriceras av polisen som försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag