Ännu ett asylboende brann inatt

Foto: Räddningstjänsten
  • Tisdag 20 okt 2015 2015-10-20
E-post 342

MUNKEDAL En brand bröt tidigt idag på morgonen ut i ett asylboende utanför Munkedal i Bohuslän. Polisen misstänker att branden på asylboendet var anlagd och händelsen ska nu utredas som mordbrand.

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten vid fyratiden på morgonen. Ett 15-tal migranter bodde på asylboendet, men ingen av dem uppges ha kommit till skada.

– Man har i princip fått ut de här människorna som fanns i boendet och de är härbärgerade på ett annat ställe i närheten av brandplatsen, så långt är det förhoppningsvis bra, säger kommunens säkerhetssamordnare Christer Öqvist till Nyheter Idag.

– Ingen har så vitt jag vet blivit skadad. Det har varit ambulans på platsen och de har konstaterat att de människor som evakuerats verkar må bra.

Asylboendet det rör sig om är en byggnad i ett plan, ett annex som uppges tillhöra en större fastighet.

– Det är en enplansvilla kan man säga där man har lite uppehållsrum och sovsalar. Delar av den byggnaden har brunnit ned, säger Öqvist.

Brandmän från två olika brandstationer bekämpade under morgonen lågorna.

Polisen ska nu utreda branden på asylboendet i Munkedal och se om det har några kopplingar till andra bränder på asylboenden i Sverige den senaste tiden.

– Vi har inlett en förundersökning på grov mordbrand, säger Mikael Claesson som är biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland till Nyheter Idag.

Mot bakgrund av den senaste tidens bränder i planerade asylboenden meddelade igår Umeå kommun att planerade asylboenden ska hemligstämplas för att undvika eventuella attentat mot dem.

– Efter den senaste veckans brandincidenter i södra Sverige tycker jag inte att det är okej att exponera de adresserna. Risken är att ligister får för sig att bränna ned lokalerna också här, sade socialdirektör Ewa Klingefors till Västerbottens-Kuriren igår.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag