Ännu ett terrordåd i London – Hemmagjord bomb i tunnelbanan

Faksimil: Twitter
  • Fredag 15 sep 2017 2017-09-15
E-post

LONDON En hemmagjord bomb briserade i Londons tunnelbana under fredagsmorgonen. Enligt vittnen ska ett stort eldklot spridit sig genom tunnelbanevagnen. Flertalet personer har fått uppsöka vård på sjukhus. Londonpolisen rubricerar händelsen som terrordåd. 

Ännu ett terrordåd har inträffat i London. Under fredagsmorgonen briserade en hemmagjord bomb på en tunnelbanevagn i London.

Ett ögonvittne till The Mirror beskriver hur ett ”eldklot flög genom tunnelbanevagnen” varpå vittnet och flera medpassagerare fick hoppa ut ur en öppen dörr.

I skrivande stund, fredag 15 september 13:08, har 18 personer fått föras till sjukhus för sina skador.

Enligt VG ska föremålet ha kastats in i vagnen.

Bomben utgjordes av bland annat en hink, placerad i en plastpåse. På bilder från händelsen kan man se sladdar som sticker ut från den brinnande hinken.

Efter explosionen ska folk ha sprungit i panik nere i tunnelbanan. Vittnen vittnar om hur människor trampade ner varandra i tumultet som uppstod.

Tunnelbanetrafiken stängdes av och incidenten utreds av London-polisen som ett terrordåd.

USA:s president, Donald Trump, fördömer attacken och skriver att Scotland Yard kände till terroristen sedan tidigare. Han twittrar också att man måste gå hårdare åt terroristernas internetanvändning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag