Ansvarig utgivare kommenterar veckan

  • Lördag 1 feb 2014 2014-02-01
E-post 0

Det är alltid roligt med lite internetdrama som piggar upp i vintermörkret, och som ägare till Nyheter Idag är jag väl tvungen att ge min syn på saken.

Först kan en sak behöva klargöras: när Expressen presenterade Anna Troberg som en ”tilltänkt medarbetare” var det en överdrift. Precis som Anna själv säger har vi inte ens varit i kontakt med henne. Men eftersom piratfrågor ligger oss varmt om hjärtat hade det varit roligt om hon ville skriva något åt oss, och det var också vad min medarbetare Chang Frick sade till Expressens reporter.

Nåväl, Anna Troberg vill inte ha med oss att göra, och det är okej, vi tänker inte tvinga någon. Men tydligen räckte det inte för henne att säga nej, hon kände sig även manad att beskriva Nyheter Idag som en nyhetssajt som ”ha[r] uppenbara problem att behandla nyheter på ett objektivt sätt, vilket i de flesta fall innebär att människor med utländsk härkomst hamnar i kläm.” Detta kom som en överraskning för mig, och hon får gärna specificera vad hon syftar på. Till dess går det inte att bemöta och är följaktligen bara löst snack. Eller som akademikern i mig skulle säga: icke falsifierbara påståenden är inget att bry sig om.

I sin kommentar här på Nyheter Idag gör hon också gällande att kanske inte alla piratpartister hör hemma i Piratpartiet, och då jag är den ende nämnde piratpartisten här så antar jag att hon syftar på mig. Jag vet inte varför, för vi har aldrig träffats eller haft någon som helst kontakt. Jag har dock varit medlem i flera års tid, röstat på Piratpartiet i tre val, delat ut flygblad och satt upp affischer, deltagit i demonstrationer, övertalat nära och kära att rösta pirat, och jag har under årens lopp donerat drygt tretusen kronor till partiet. Och jag tänker rösta pirat även i år, oavsett vad Anna Troberg tycker om saken.

Vaga anklagelser om homofobi och så vidare är för dumt för att kommenteras. Sådant kan bara komma från någon som varken känner mig eller vet vad jag står för. Jag hade faktiskt inte väntat mig den här typen av skitkastande från en partiledare, men jag var väl naiv.

Om Anna Troberg ändrar inställning i framtiden får hon gärna skriva filmrecensioner åt oss. Positionen är fortfarande öppen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag