Antifascister anklagas för dataintrång: Nazistsajter hackade

Bild: Flickr
  • Lördag 12 aug 2017 2017-08-12
E-post 5

Antifascister anklagas för att ha hackat nazisters hemsidor, bland annat har kundregister från Nordfront Förlag läckt ut. Även twitterkonton, tillhörande framstående personer bakom Red Ice TV, har hackats. Någon har i sin tur, från ett av de hackade twitterkontona, skrivit att man ämnar offentliggöra Red Ice medlemsregister.  

Nationalsocialistiska Nordiska Motståndsrörelsens förlag, Nordfront Förlag, har utsatts för ett hackerangrepp. Organisationen misstänker att det är antifascister som ligger bakom.

Även framstående personer bakom Red Ice TV, Henrik Palmgren och Lana Loktef,  har fått sina twitterkonton hackade. Misstankarna pekar mot personer med kopplingar till nätverket Antifascistisk Aktion, AFA, eftersom twitterkontona började publicera antifascistiska symboler.

Utöver att publicera AFA-symboler uppgav någon från Henrik Palmgrens twitterkonto att man ämnar offentliggöra 23 000 medlemskonton tillhörande Red Ice.

Hackarna har, enligt NMR, också kommit över kundregister tillhörande Nordfront-förlag. Kunder som handlat via hemsidan perioderna 2012-07-19 till 2014-04-10 samt 2015-04-05 till 2016-09-06, har fått sina namn, adresser, orderinnehåll och emejl läckta.

Nazisterna beklagar att deras kundregister läckt och skriver att även multinationella företag kan bli hackade.

Enligt NMR ska hackarna ha utnyttjat en sårbarhet i en av de mjukvaror som användes varpå hackarna kommit över ett root-skal till servern som de sedan kunde använda för att komma åt databaser.

De förklarar intrånget med att de har mäktiga fiender. Enligt NMR samarbetar vänsterextremister med svenska säkerhetspolisen, SÄPO, för att hacka hemsidor tillhörande ”nationella projekt”.

Under 2016 uppdagades det att en person, tidigare aktiv inom AFA-kretsar, Martin Fredriksson, visade sig arbeta för SÄPO. På sin Twitter skrev Fredriksson att han hackat nazisters datorer på uppdrag av svenska säkerhetspolisen.

”Högintressant för säpo var alltså grejer om vapen, planerad brottslighet, men också revenge porn. Skicka inte sånt, det är så jävla dumt”, skrev Fredriksson på sin Twitter 2016. 

Efter att Fredriksson offentliggjort att han arbetat för SÄPO var det många inom autonoma vänstern som sade upp kontakten med honom.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag