Äntligen är den här – Nu kan du köpa din egen semmelpizza!

Något för den semmelsugne. Foto: Haga Tårtcompani & Bageri
  • Fredag 13 feb 2015 2015-02-13
E-post 66

STOCKHOLM Efter semmelwrappens oväntade genomslag har Haga Tårtcompani & Bageri valt att ta semmelkonceptet ett extra steg. Semmelpizzan finns tillgänglig i ”limited edition” på Fettisdagen för den som känner sig hågad.

Det började med en förfrågan från reklambyrån DDB som ville bjuda sina kunder på något extra på Fettisdagen. På Haga Tårtcompani & Bageri tog man fasta på tårtdelen i sitt namn och bestämde sig för något stort och runt. Semmelpizzan var född.

På en krispig botten med bakad mandelmassa klickas grädde, och lite rostad flagad mandel avrundar. Och självfallet serveras semmelpizzan i en pizzakartong, speciellt framtagen för detta tillfälle. Nyheter Idag har pratat med Anna Cardelius på Haga Tårtcompani & Bageri.

Man ska inte äta den ensam antar jag?

– Det skulle jag inte rekommendera. Den är tänkt för åtta personer och ska slajsas. Jag åt en bit, och det var rätt mäktigt.

Hur långt kan man dra semmelkonceptet, tror du?

–  Man kan dra det ganska långt, men det är ändå den gamla klassiska varianten som folk i första hand vill ha. Folk har fått upp ögonen för semlor lite extra i år tack vare semmelwrappen, men annars är efterfrågan ganska konstant, tror jag.

Hur många semmelpizzor blir det tror du?

– Kanske 20–40, men det är svårt att säga.

För den som inte hinner köpa sin semmelpizza på Fettisdagen finns den för beställning fram till påsk. För 300 kr är semmelpizzan din.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag