Arbetsförmedlingen ska flytta – Blir flera miljoner dyrare än befarat

  • Torsdag 26 okt 2017 2017-10-26
E-post 148

STOCKHOLM Arbetsförmedlingen kommer att flytta sitt huvudkontor ut från innersta Stockholm till Solna. Flytten beräknades kosta 150 miljoner kronor men nu framkommer det att flytten kommer bli betydligt dyrare och att årshyran kommer att höjas med 3 miljoner kronor.

Under 2019 ska Arbetsförmedlingen flytta till nya lokaler i Solna. Flytten beräknades kosta 150 miljoner men i själva verkat kommer det bli mycket dyrare än budgeterat, det uppger SVT Nyheter.

Arbetsförmedlingens huvudkontor, som för tillfället är beläget i centrala Stockholm, skulle flytta under 2018 men flytten sköts upp i brist på lämpliga lokaler. Den nya flyttlokalen är nu i Solna och flytten ska ske under våren 2019.

Flytten har budgeterats för 150 miljoner kronor men nu framgår det att den verkligen kostnaden kommer att spräcka budgeten.

Enligt Anders Persson, förvaltningsdirektör, måste man utöka mängden kvadratmeter i de nya lokalerna. Anledningen är att huvudkontoret har anställt långt fler personer än vad som är beräknat sen tidigare, främst på grund av digitala satsningar.

Årshyran på de nya lokalerna kommer att skrivas upp med tre miljoner kronor extra. Även de 150 miljonerna som själva flytten kostar kommer att skrivas upp. Anders Persson vill däremot inte uppge vad den nya kostnaden kommer att bli men enligt uppgifter ska det röra sig om flera tiotals miljoner.

– Vi arbetar med den nya budgeten och kommer att vara klara senast i december, säger Anders Persson, till SVT Nyheter.

Anders Persson uppger att över en 10-årsperiod kommer flytten att löna sig och att den årliga besparingen då kommer att ligga på mellan 18 och 20 miljoner kronor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag