Arbetsmiljöverket: Anmälningarna mot polisen läggs ner

Bild: Faksimil Twitter
  • Onsdag 4 maj 2022 2022-05-04
E-post

Arbetsmiljöverket lägger ner anmälningarna mot Polismyndigheten som inkommit efter korankravallerna, rapporterar P4 Östergötland. Totalt rör det sig om 16 anmälningar över hela landet där poliser skadat sig eller blivit traumatiserade under upploppen. Men ingen händelse kommer att utredas vidare.

– Vi kommer inte att bedriva någon inspektion mot polismyndigheten, säger enhetschefen Ulrika Scholander till radiokanalen.

Hon fortsätter:

– Vi förutsätter att de (Polismyndigheten, reds. anm.) nu i samverkan med skyddsombud utreder de händelser som har inträffat och vid behov vidtar ytterligare åtgärder för att arbetstagarna ska kunna ha en tryggare arbetsmiljö.

På frågan om hur Arbetsmiljöverket ska kunna klargöra ifall Polismyndigheten kommer att vidta några åtgärder eller inte svarar Scholander att de sedan tidigare vet att polisen gör riskbedömningar inför olika arbetssituationer.

Samtidigt medger hon att de inte kan veta vad de specifikt kommer att göra.

– Men vi vet att de har ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Läs även: ”Allmänheten ser att vi är i avsaknad av kontroll”

Läs även: Springare: Polisen får skjuta människor av en anledning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag