Arg Blatte: Black lives matter är en vänsterradikal hatgrupp

  • Torsdag 4 jun 2020 2020-06-04
E-post 5286

Dokument avslöjar att Black lives matter-rörelsen i USA, som nu kommit till Sverige, är en radikal och rasistisk rörelse som förespråkar apartheid och områden för enbart svarta, skriver Arg Blatte som i en ny debattartikel gör en grundlig genomgång av BLM.

Hysterin är total.

Etablissemanget i Sverige, såväl som i USA, tar tonen att våldet och kaoset som pågår just nu handlar om protester mot systematiska orättvisor. Detta trots att dubbelt så många vita som svarta mördas av polis i USA.

Det finns ett universellt problem med polisbrutalitet, oavsett hudfärg, som hamnar i skymundan när vänsterteoretiker själviskt gör allt till en fråga om sin egna etnicitet. Det problemet finns inte i Sverige i samma utsträckning, här sker polisskjutningar i snitt sex gånger per år.

Det blir då orimligt att dra igång massiva protester i Stockholm, vars enda slutgiltiga effekt är att smitta fler med corona och öka antalet människor som behöver intensivvård.

Det blir ännu mer orimligt att försvara demonstranterna, när en pensionerad svart polis mördas för att han försöker hindra människor från att stjäla TV-apparater. Hur exakt är detta en protest mot rasism?

En vit man sparkas i huvudet så han ligger livlös på gatan, av “fredliga demonstranter” som hävdar sig söka rättvisa.

Make och fruga misshandlas brutalt med träpåkar för att de försöker försvara sin butik i New York.

George Floyd jobbade som säkerhetsvakt. Men ni hävdar att man gör hans död rättvisa genom att ta ifrån säkerheten för alla andra? Hur exakt hade detta gjort honom glad?

Floyds yrke gick ut på att hålla folk trygga, upprätthålla lag och ordning. Det som händer nu är inget annat än en skymf mot offret för polisvåld. Inte konstigt att hans familj uttalat sig kritiskt mot protesterna. De stödjer inte vad som pågår just nu.

Finns det någon som kommer protestera den 77-åriga svarta mannen, som försökte ingripa mot kriminella? Eller några av de andra våldsoffer jag beskrivit, som bara är toppen på isberget?

Polisen som mördade George Floyd är redan åtalad för mord av tredje graden och riskerar upp till 25 års fängelse. Innan rättegången ens hunnit börja har det brutit ut våldsprotester i över 100 städer, där vänsterblivna kriminella tänder eld på svarta områden, förstör svarta butiker och ser till att svarta människor med jobb kommer förlora sina jobb. Inte kunna betala hyran, inte kunna ta hand om sina barn.

Senaste gången #BlackLivesMatter drog igång ett upplopp i USA, Baltimore 2016, brann en svart mammas hus ner – ihop med utrustningen som håller hennes utvecklingsstörda son vid liv. Detta är vad som händer när “folk har rätt att vara arga”.

Vänsteraktivister och mainstream-medier bryr sig inte ett dugg om svarta människors liv. Eller tragedier, över huvud taget.

Samtidigt som en svart man mördas i USA förlorade Tommie Lindh sitt liv här. Misstänkt för mordet är en tidigare dömd sexbrottsling som borde utvisats för många år sedan. Ni pratar mer om vad som händer i andra länder än våra egna samhällsproblem.

Black Lives Matter är en vänsterradikal hatgrupp. De definierar kriminella som offer, och gör Putin jätteglad när de förespråkar intern destabilisering.

I medier har BLM-företrädare uttryckt sig i ordalag som “ta av polisen vapnen”.

Medgrundaren till BLM har uttryckt på Facebook att vita är en ”defekt” som måste utplånas, och skrev även på Twitter om att vilja döda vita människor, specifikt män.

BLM:s ideologiska inspiration, enligt deras egna utsago, är Assata Shakur – den första kvinnan som hamnade på FBI:s Most Wanted-lista, då hon är bankrånare, polismördare och terrorist. Hon flydde till slut USA för att få asyl i kommunistutopin Kuba, detta på 80-talet dessutom.

För några år sedan släppte Black Lives Matter ett dokument där man kunde läsa deras avsikter utförligt, varpå det blev tydligt att deras idealsamhälle går ut på apartheid och rassegregering. Där vita lever för sig, och svarta lever på sitt egna håll, under någon slags etnokommunistisk utopi. Avsikten är att skapa svarta områden med svart militär och svarta lärare, no whites allowed.

Så vad är det för idioter som okritiskt sprider denna grupps budskap – utan att ha minsta aning vad de står för?

Svarta amerikaner löper mycket större risk att dödas av andra svarta, än av polisen. Hatbrott mot vita är dessutom mycket vanligare än rasism mot svarta, trots att svarta utgör en minoritet av befolkningen. Samma mönster går att se i Sverige, enligt en BRÅ-undersökning.

Min gissning är att detta beror på rashatet som icke-vita matas med av etablerade mainstream-medier. Samma medier som bidragit till att upploppen och protesterna blir så aggressiva till att börja med.

Lyssnar man på demonstranternas hejarramsor är det samma idologiska blaj som lärs ut på vänsterdominerade universitetsutbildningar, eller krönikor och kulturspalter på CNN såväl som i Aftonbladet.

Vita människor beskrivs regelbundet som omedvetna förtryckare, som förstör människors liv enbart genom att existera. Det konstanta pratet om “vitheten” som samhällsproblem, vita privilegier, rasistiska strukturer, osv, är tillräckligt för att inbilla utsatta minoriteter på glid att samhället är emot dem – och att det är moraliskt rätt att utöva våld för att rädda sin egen folkgrupp.

I sken av detta förvånas jag inte av det växande antalet som stödjer högerpopulistiska rörelser.

Vi lever i ett land där du på grund av att du är svensk kan bli utsatt för grova brott som våldtäkt eller förnedringsrån, och den etablerade offentligheten stämplar dig ändå som “privilegierad”. Enbart i egenskap av din etnicitet. Motreaktionen kommer då även ske i egenskap av den etniciteten.

Samma mönster går att beskåda i USA. Att osynliggöra arbetarklassens plågor i det mångkulturella samhället, samtidigt som man är mer villig att kalla deras förövare för offer, är precis vad som ger upphov till identitetspolitik på högerkanten.

Bli inte förvånade när er empatilöshet slår tillbaka.

Se Arg Blattes Youtubeklipp om BLM:

Om debattören

Arg Blatte, eller Angry Foreigner, är samhällsdebattör. Han har en egen Youtubekanal med över 200 000 prenumeranter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag