Arga tyskar i flyktingprotest: ”Asylchaos stoppen”

Här demonstrerar tyskarna mot invandringen. Foto: Faksimil Youtube
  • Onsdag 6 jan 2016 2016-01-06
E-post

TYSKLAND Nu ökar trycket även i Tyskland för att införa gränskontroller på samma sätt som Sverige och Danmark redan arbetar för att stävja den massiva migrationen. – Vi måste stänga gränserna, förklarade Mario Buchner från det tyska partiet AfD i samband med en protest i Bayern.

Temperaturen i den inrikespolitiska debatten i Tyskland ökar allt mer efter sexattackerna och våldtäkterna på nyårsafton. Under en demonstration i det lilla samhället Wildbad Kreuth i Bayern, på gränsen till Österrike, höll demonstranter upp skyltar med budskap om att ”stoppa asylkaoset” och ”stäng gränserna”. Demonstrationen arrangerades av det tyska invandringskritiska partiet AfD, Alternative für Deutschland.

– Det är hårt att säga, men vi behöver en strikt policy. Först av allt måste vi stänga gränserna, sade Mario Buchner från AfD till nyhetsbyrån Ruptly.

Några av demonstranterna hade även budskap om att Tysklands förbundskansler Angela Merkel måste avgå. Det är inte den enda politiska protesten som ägt rum i Tyskland de senaste dagarna, nyligen har en intensiv kritikstorm rasat mot borgmästaren Henriette Reker efter de uppmärksammade sexattackerna i Köln.

– Det första steget är att stänga gränserna för att försäkra oss om att både vi och dem är säkra, fortsatte Buchner.

Eftersom Sverige infört nya regler om transportörsansvar har volymen av migranter kommit att minska, något som sätter press på Danmark. De har nyligen signalerat att det kan bli aktuellt med liknande regler om transportörsansvar inom kort, vilket ytterligare skulle kunna leda till att allt fler migranter stannar i Tyskland istället för att ta sig längre norrut mot Skandinavien.

Nedan ser du video från demonstrationen i Tyskland

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag