Arkelsten besviken på moderatväljare

Foto: CC politik.in2pic.com samt faksimil Twitter
  • Söndag 4 Nov 2018 2018-11-04
E-post 397

Både M- och KD-väljare vill se samtal och eventuellt samarbete med SD. Det visar en undersökning som SVT låtit utföra. Beskedet gör M-toppen Sofia Arkelsten besviken. ”Vore väldigt illa. Och dåligt för Sverige”, skriver hon på Twitter.

En undersökning som SVT beställt av Novus har kommit att bli en snackis under söndagen. Den visar i korthet att en majoritet av både M- och KD-väljare vill se samtal med SD och även ett eventuellt samarbete.

Diskussionen är inte ny, flera borgerliga ledarsidor har länge argumenterat för att ändra hållning gentemot Sverigedemokraterna. Men nu ryter M-toppen Sofia Arkelsten ifrån mot moderatväljarna.

”Det skulle vara en ENORM politisk förflyttning att förhandla med Sd. Vore väldigt illa. Och dåligt för Sverige. Vad händer ens med aborträtt, sambeskattning och Nato?!” skriver hon besviket på Twitter.

På detta följer en lång rad kritiska tweets till Arkelsten från både borgerliga väljare i allmänhet och SD-väljare i synnerhet. I de kritiska meningsbyten som sker förekommer även gammalt groll från tiden när Moderaterna krävde att Socialdemokraterna skulle ge Vänsterpartiet makt, en omständighet som flera M-toppar idag inte vill kännas vid.

Samtidigt som Arkelsten alltså stänger dörren för samtal med SD markerar hon möjligen andra öppningar i politiken. I tidigare tweetar från idag skriver Arkelsten till Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin att hon är övertygad om att kunna hitta samsyn med MP vad gäller utrikespolitiska frågor om Tanzania.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag