Arpi och Hammar i bråk om Robertos skämt om bröst: ”Jagar oliktänkande”

Bråket fortsätter i sociala medier. Foto: Faksimil Twitter / Breaking News
  • Lördag 11 mar 2017 2017-03-11
E-post

STOCKHOLM Ett skämt från Paolo Roberto om bröst och killar på Instagram har skapat en infekterad debatt i sociala medier, inte minst efter att Filip och Fredrik avkrävt att David Hellenius inte ska lajka skämtet. ”Filip och Fredrik jagar oliktänkare”, skriver Arpi på Twitter men får mothugg från Filip Hammar.

”Bröst bevisar att män kan fokusera på två saker samtidigt”, löd ett skämt som Paolo Roberto publicerade på Instagram. Detta mötte, inte helt oväntat, kritik från Gudrun Schyman (Fi) som menar att det är sexism. Det hela kom att spåra ur till ett bråk mellan å ena sidan Filip och Fredrik och å andra sidan Paolo Roberto, något som Nyheter Idag tidigare rapporterat om.

”Att vara politiskt korrekt är egentligen intolerans kamouflerad som tolerans! Man framställer sig som öppen och tolerant men egentligen så handlar det om tydliga regler om vad man får tycka, tänka och framför allt säga”, kommenterade Roberto på Facebook.

Filip och Fredrik krävde att David Hellenius ska sluta lajka skämtet

Bråket har tagit en ny vändning efter att TV4-profilen David Hellenius gillat Paolo Robertos skämt på Instagram. I programmet ”Breaking news” krävde Filip och Fredrik att David Hellenius skulle ta bort sin gillning på Instagram, ett tilltag som uppmärksammats på Twitter.

Videoklippet, som sprids i sociala medier, har kommenterats av Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi. ”Filip och Fredrik jagar oliktänkande”, skriver han.

Bråk mellan Arpi och Hammar: ”Leder till våldtäkt”

Anklagelsen om att Filip och Fredrik jagar oliktänkare var inget som passerade Filip Hammar obemärkt. I en tweet går Hammar till motattack mot Arpi där han förklarar att skämtet om bröst i slutändan kan leda till våldtäkter. Samtidigt passar Hammar på att kalla Roberto för ”pastakung”.

”Du supportar en pastakung som reproducerar sexism som i förlängningen leder till våldtäkt. Oliktänkande värt att slåss för, Ivar?” skriver replikerar Hammar på Twitter.

Men Arpi står på sig och menar att det egentligen handlar om att brännmärka människor som har åsikter som inte passar Filip och Fredrik.

”Nej, ni brännmärker människor som like:ar saker ni inte gillar. Men ni nöjde er inte med det. Ni bad hans vän ta avstånd från honom”, kommenterar Arpi.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag