”Ärthjärnor”: S-debattör sågade SD-förslag om militärer i förorter – Sedan kom Löfvens utspel…

Löfven kan möjligen vara en ärthjärna, enligt S-debattören Fredrik Olsson. Foto: Nyheter Idag samt Twitter
  • Onsdag 17 jan 2018 2018-01-17
E-post 2198

STOCKHOLM ”Militärer i förorten? SD (plus Lars Beckman?) vill alltså återskapa det elände och lidande vi ser på bilder från länder i krig här i Sverige? Fler vapen, mer våld och inre stridigheter. Vilka ärthjärnor”, skrev S-debattören Fredrik Olsson på Twitter. Sedan kom Stefan Löfven (S) med sitt utspel där han inte vill utesluta militärer mot upploppsmakare.

Det är svårt att vara S-debattör när det svänger snabbt i politiken. Efter att Åkesson deklarerat att han kan tänka sig militärt understöd till polisen i samband med våldsamma upplopp i förorterna mötte SD-ledaren snabbt kritik från den socialdemokratiske debattören och Politism-skribenten Fredrik Olsson. Kritiken riktades inte bara mot SD, utan även mot den moderate riksdagsledamoten Lars Beckman.

”Militärer i förorten? SD (plus Lars Beckman?) vill alltså återskapa det elände och lidande vi ser på bilder från länder i krig här i Sverige? Fler vapen, mer våld och inre stridigheter. Vilka ärthjärnor”, skriver Olsson på Twitter.

Sedan kom Löfvens utspel…

Olssons tweet hann inte ens kallna förrän Aftonbladet intervjuar statsminister Stefan Löfven (S) som i sin tur förefaller luta åt SD-förslaget. I vart fall säger Löfven att han inte vill utesluta möjligheten att sätta in militär i förorter.

– Det är inte min förstahandsåtgärd. Men jag vill gärna se hur myndigheterna kan stärka sin samverkan, säger Löfven till Aftonbladet.

När flera användare på Twitter uppmärksammar Olsson om att även hans egen partiledare Löfven förefaller, enligt Olssons egen retorik, vara en ”ärthjärna” kan inte Olsson göra annat än att hålla med. ”Om han beordrar in beväpnad militär mot civilbefolkningen? Ja, det är han”, svarar på Olsson på en rak fråga om även Löfven är en ärthjärna.

Olsson skriver även i en tweet att ”tänk att Sverige också skulle trilla dit och få politiker som ska blidka medlemmarna i rasistiska gnällgrupper på Facebook. Det trodde jag fan inte”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag