Åsa Linderborg-attacken: Jämför Hillary med Nordkoreas diktator

Åsa Linderborg avfärdar anklagelserna om "kvinnohat". Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons
  • Tisdag 13 sep 2016 2016-09-13
E-post

STOCKHOLM Nu går Aftonbladets kontroversiella kulturchef Åsa Lindeborg till attack mot Hillary Clintons fans. I en kort artikel på Aftobladets kultursida avfärdar Linderborg anklagelserna om kvinnohat och jämför bilden av Hillary Clinton med den bild som brukar målas upp av Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Aftonbladets Åsa Linderborg har många gånger tidigare begett sig ut i hetluften, och fått hård kritik från både höger och vänster. När hon publicerade serietecknaren Pontus Lundkvists grova drift med kampanjen ”mitt kors” blev den konservativa högern vansinnig. Men minst lika arga blev delar av vänstern när Linderborg gick till hårt angrepp mot identitetspolitiken.

Nu tar Linderborg strid mot den liberala vänster som betraktar Hillary Clinton som en feministisk ikon. Åsa Linderborg, som själv utsatts för offentligt kvinnohat, menar i sin text på Aftonbladet att all kritisk rapportering om Hillary inte kan kallas för kvinnohat, och att till och med bevakning av Hillarys hälsa kan vara relevant.

”Det är inte en mänsklig rättighet att få bli USA:s president bara för att man heter Clinton i efternamn, ändå är det som att den där posten varit vigd för henne i många år”, konstaterar Lindeborg

Linderborg jämför dessutom med motståndaren Donald Trump, som utsatts för hårda angrepp för sitt utseende och förmodade intelligensnivå, och ser likheter mellan den tillrättalagda Hillary-rapporteringen och den nordkoreanska rapporteringen om Kim Jong-un.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag