Asyladvokat försvarar Virtanen: Nu tänker hon polisanmäla MUF-ordförande för förtal

"Inte jag som försvarar våldtäktsmän", säger Dousa till Nyheter Idag.
  • Onsdag 25 okt 2017 2017-10-25
E-post

STOCKHOLM MUF-ordförande Benjamin Dousa kan komma att bli polisanmäld för förtal. Det skriver asyladvokaten Emma Persson på Twitter efter att Dousa uppmärksammat att hon tagit den våldtäktsanklagade Aftonbladetmannen Fredrik Virtanen i försvar. Men Dousa är inte orolig över att bli fälld för något brott.

”Vem bryr sig vad Virtanen mfl gör på fritiden??? SLUTA med den här extremt dåliga mobbarjournslistiken”, skriver asyladvokaten Emma Persson på sitt skyddade Twitterkonto. Men efter att någon skärmdumpat den tweeten har Perssons försvar för Virtanen fått stor uppmärksamhet i sociala medier. En av de som kommenterar Perssons försvar av Virtanen är MUF-ordförande Benjamin Dousa.

”Den Goda Vänstern™ håller ihop”, skriver Dousa samtidigt som han publicerar skärmdumpen där Persson försvarar Virtanen.

Då svarar Persson på Twitter att hon ska polisanmäla Benjamin Dousa för förtal. Men det stannar inte där, hon påstår även att Dousa ”upprätthåller patriarkala strukturer” och detta är ”skamligt”. När Nyheter Idag når Dousa över telefon på onsdagskvällen känner han först inte till Perssons besked om en väntande polisanmälan.

När han tagit del av Perssons svar på Twitter tar han det hela med ro och säger att han inte är orolig över en juridisk process.

– Jag har också läst några högskolepoäng juridik, vi är kanske på samma nivå snart, säger Dousa till Nyheter Idag.

Och den här anklagelsen om att du upprätthåller patriarkala strukturer?

– Det är inte jag som försvarar våldtäktsmän.

Nyheter Idag har sökt advokat Emma Persson för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag