Asylsökande fick avslag av migrationsverket: Då tände han eld på asylboendet

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 26 jul 2017 2017-07-26
E-post 4600

ÖSTERSUND En 25-årig man, boende vid Grytans asylboende, har erkänt för polisen att det var han som tände eld på boendet under gårdagskvällen.  Det han har uppgivit i misstankeförhöret, det är olika anledningar, men bland annat ett negativt beslut från migrationsverket och sen övriga omständigheter som har spelat in, säger polisens förundersökningsledare Mikael Gruvelgård till Nyheter Idag.

Under gårdagskvällen 25 juli anlades en brand vid Grytans asylboende strax utanför Östersund.

En man i 25 års-åldern har anhållits, skäligen misstänkt för mordbrand. Enligt polisens förundersökningsledare Mikael Gruvelgård är den misstänkte mordbrännaren själv boende på asylboendet.

 Branden på grytan är rubricerad som mordbrand. Vi har en man i 25-års-åldern anhållen. Vi kan gå ut med att han var boende på förläggningen, säger förundersökningsledare Mikael Gruvelgård till Nyheter Idag.

Enligt Gruvelgård ska gripandet gått lugnt till och 25-åringen ska även ha erkänt att han anlagt branden.

Har ni fått någon anledning till varför han tuttade på?

 Ja, alltså, det han har uppgivit i misstankeförhöret, det är olika anledningar, men bland annat ett negativt beslut från migrationsverket och sen övriga omständigheter som har spelat in.

Var det avslag på asylansökan?

 Det framgår inte i förhöret utan det står att han fått ett avslag. Det framgår inte på vilket sätt och vad det gäller. Det här är ju första förhöret som hölls, man får väl helt enkelt fortsätta utreda det. Det står bara så i förhöret.

 Så utredningen fortsätter så får vi se.

Vad kommer han från för land?

 Det vet jag inte faktiskt!

Byggnaden som skadades i branden uppges vara en 200 kvadratmeter stor förrådsbyggnad vid asylanläggningen. En tredjedel av byggnaden är förstörd och övriga delar är brand och rökskadade. Det uppger TT via SVT. 

Förrådet innehöll bland annat sängar och vinterkläder.

Ingen person kom till skada under branden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag