Man gripen för grov mordbrand efter att ha tänt eld på asylboende i Blekinge

Foto: Fredrik Kronholm/Facebook
Foto: Fredrik Kronholm/Facebook
  • Onsdag 14 jun 2017 2017-06-14
E-post 1265

KARLSHAMN En boende på ett asylboende i Asarum utanför Karlshamn i Blekinge misstänks för grov mordbrand sedan asylboendet brunnit ned under onsdagen, skriver Sveriges Radio i Blekinge.

Flera personer på platsen har berättat för radiobolaget att branden startade i mannens rum på asylboendet Lindemohemmet. Polisen har bekräftat att en man i 20-årsåldern gripits och att han nu är misstänkt för grov mordbrand. Myndigheten vill däremot inte bekräfta uppgiften om att den misstänkte är asylsökande.

SOS Alarm fick larm om branden vid elvatiden på förmiddagen och när brandkåren anlände till boendet konstaterades att branden var fullt utvecklad. Det tog fyra timmar för brandmännen att få eldsvådan under kontroll, skriver SVT. En grävmaskinist hjälpte brandmännen att frilägga brandhärden.

Sammanlagt bodde 68 personer på boendet, men ingen av dem skadades i branden. De asylsökande har nu flyttats till andra boenden i södra Sverige.

– Vi har löst boendefrågan som så att de som berörs kommer att flyttas till andra boenden i region Syd, dock inte säkert i Blekinge, säger Johanna Duhlaku på Migrationsverket till SVT.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag