Åtalas för mordhot mot poliser: ”Inte längre ni som jagar oss, nu är det vi som jagar er”

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 1 Nov 2017 2017-11-01
E-post 624

ÖREBRO ”Det är inte längre ni som jagar oss, nu är det vi som jagar er. Vi kommer att jaga er och era familjer”, ska en 25-åring kriminell person ha sagt till poliser i Örebro i oktober. Mannen åtalas nu för de grova mordhoten samt för hot mot kriminalvårdare, olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri. 

En 25-årig man åtalas för mordhot mot två poliser till följd av deras insatser i västra delarna av Örebro. Det uppger Nerikes Allehanda. 

Vid en polisinsats 14 oktober i området Rosta i Örebro ska den 25-årige mannen och hans vänner ha omringat poliserna och sagt att ”din Sig Sauer kan inte göra någonting mot min 7.62”.

Mannen ska också ha sagt att det råder ombytta roller mellan polisen och hans vänner.

”Det är inte längre ni som jagar oss, nu är det vi som jagar er. Vi kommer att jaga er och era familjer”, är en av kommentarerna han ska ha sagt till poliserna.

Han ska även ha fört händerna mot fickorna och skrikit att han och hans vänner ska skjuta poliserna, att de ska ”få smaka 7.62”.

Åklagaren bedömer brottet som grovt och att det ytterst kan anses vara systemhotande och påverka samhällets funktionssätt.

I samband med åtalet har 25-åringen sagt namnet på en polis som är verksam i Örebroområdet Vivalla. Han påpekade för poliserna att den polisen tidigare jobbat ute men inte längre gör det.

Efter hoten fattade polisen beslut om att det råder en särskild händelse och  att myndigheten skulle gå upp i stab. Det innebär att särskilda resurser avsätts för att enbart arbeta med det specifika fallet.

25-åringen åtalas även för att ha hotat kriminalvårdare på Kumla-anstalten 19 januari samt olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri, varav det senare ska ha skett i Vivalla under våren.

Bevisen mot 25-åringen består bland annat av förhör med vittnen samt filmmaterial från en polismans kroppskamera.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag