Åtalet i Lisa Holm-fallet skjuts upp ännu en gång – Nytt förhör med den misstänkte planerat

Foto: Faksimil Vine
  • Torsdag 1 okt 2015 2015-10-01
E-post 52

SKÖVDE Vice chefsåklagare Lars Göran Wennerholm väntas än en gång begära uppskov med att lämna in åtalet mot den misstänkte 35 åringen i Lisa Holm fallet. Skälet sägs vara att utredarna vill hålla ytterligare förhör med den häktade 35 åringen och att man vill ge försvarssidan skälig tid att gå igenom det 2000 sidor långa undersökningsmaterialet.

Åtalet i mordet på Lisa Holm, som enligt tidigare uppgifter från vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm, skulle ha presenterats på onsdag nästa vecka, ser nu ut att kunna bli uppskjutet än en gång. Alla pusselbitar är enligt åklagaren ännu inte på plats meddelar Aftonbladet.

– Min bedömning är att jag har svårt att se att det skulle kunna bli klart nästa vecka, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.

Detta skulle i så fall innebära att ett åtal inte kommer att bli aktuellt förrän tidigast den 14 Oktober. Den huvudsakliga anledningen sägs vara att försvarssidan måste få rimlig tid att gå igenom den 2000 sidor långa förundersökningen.

Spaningsledningen säger också att man vill utföra ännu ett förhör med den häktade 35-åringen.

– Det är att prata några rader med honom, mest om han har ändrat sin inställning, säger spaningsledare Lars Johansson till Aftonbladet.

Den tidigare häktade brodern och hustrun till 35 åringen ser i dagsläget inte ut att bli föremål för åtal. Den häktade mannens familj i Litauen säger att detta har förstört deras liv och att de nu spänt avvaktar ett åtal så att de får ta del av utredningsmaterialet. Lillebrodern och frun förhördes förra veckan av svensk polis i Litauen, men har inte yppat något om vad som framkom i förhören, enligt hustruns mamma.

– Det enda min dotter har sagt är att hon älskar sin make och att hon är övertygad om att han är oskyldig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag