Åtalet: Stal plånbok från kvinna med rollator

Foto: Polisen / Pixabay
  • Torsdag 4 feb 2021 2021-02-04
E-post 994

MALMÖ Efter att en kvinna med rollator hade handlat på en Ica-butik i Malmö förföljdes hon hem och bestals på sin plånbok. Nu har två utländska medborgare åtalats för brottet.

I förhör berättar kvinnan att hon var och handlade på Ica den 29 augusti när hon lade märke till ”två skumma män” som iakttog henne. När hon sedan var på väg hem dök samma män upp igen vid hennes port.

Männen rörde sig nära henne och en av dem lyckades fiska upp en plånbok ur hennes ficka. När hon krävde att få tillbaka plånboken blånekade männen och stack därifrån.

Efter att ha tittat på bilder från övervakningskameror kunde kvinnan peka ut två män som hon identifierade som gärningsmännen. ”[Kvinnan] tyckte de såg ut som zigenare”, noterar polisen.

Den ene tycks vara något av en kändis hos polisen och flera poliser känner igen honom från tidigare utredningar.

Mannen är slovakisk medborgare och förekommer i 33 avsnitt i belastningsregistret. Till största delen handlar det om trafikbrott men han har även begått grövre brott som stöld och bedrägeri.

Den andre mannen, en dansk medborgare, har även han figurerat i tidigare utredningar men finns inte med i belastningsregistret. Båda har åtalats för grov stöld och nekar bestämt till brott.

Läs även: När lugnet kom till Vårberg – flera dömda för torgknarkhandel

Läs även: Släkten är värst – personlig assistent mördad för spelpengar

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag