Åter en natt med bilbränder i Norrköping — Uppgiven kår, upprörd allmänhet

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 17 maj 2016 2016-05-17
E-post 1358

NORRKÖPING Under gårdagsnatten brann det återigen bilar efter stenkastning i Norrköping, händelserna är spektakulära nyheter även utanför Sverige. ”Politiet føler seg hjelpeløse” skriver norska tabloiden Verdens Gang med svarta rubriker. — Det kan sprida sig som en löpeld när det väl är i gång, säger vakthavande befäl Ronnie Dahlqvist.

Händelserna började 00:15 när en polispatrull körde i ett bostadsområde. — Vi var ute med en bil i området och de började kasta sten mot den. Den fick backa och kalla på förstärkning, Dahlqvist till Aftonbladet. I grannlandet Norge har medierna med intresse följt utvecklingen i svenska städer och förorter, och diskussioner där är präglade av hur man själva ska undvika en liknande framtid.

I Norrköping har polisen upplevt ett flertal liknande händelser som den under måndagsnatten. I dagsläget är ingen gripen för händelserna. Enligt polisen rör det sig om ett relativt litet gäng, men man tar bekymren på stort allvar och menar att risken finns att ”problemen sprider sig som en löpeld”.

Bland annat på sociala medier har situationen i Norrköping och andra ställen där bilbränder förekomit senaste tiden väckt diskussion om vad man ska göra för att lösa problemen och vilken vidden av problemen är.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag