Atladottir tycker inte om blogginlägg: ”Way out west-texten var inte jättekul”

Atladottir är inte alls road när Way out west hånas. Foto: Faksimil Politism samt Nyheter Idag
  • Måndag 15 aug 2016 2016-08-15
E-post 229

STOCKHOLM Efter att Politism-redaktören Margret Atladottir sade ifrån om en text som folk tyckte var rolig, men som alltså inte alls var rolig, möter hon nu hårda reaktioner i sociala medier. ”Det enskilt största hotet mot mänskligheten idag är människor utan humor. Till exempel Politism”, skriver prästen Kent Wisti på Twitter.

Det började med en blogg som hånade och hetsade mot hipsters. På bloggen Djungeltrumman går Jan Marcus Berggren till rasande attack mot festivalen Way Out West – en festival som gjort sig känd för att vara för allt som är bra och emot allt som är dåligt.

”Festivalen som började som ett årsmöte i parken för unga gubbar i jeansjacka som träffades två dagar om året och stod och halvsov till något band som var coola för två år år sedan. Sedan expanderade årsmötet och slogs ihop med det svenska damlandslaget i för korta jeansshorts. Alltså tjejer som har så korta jeansshorts att dom slutar ovanför höfterna. Dessa två grupper förenades i att dom inte gillar att ha kul”, skriver Berggren.

Och sedan fortsätter han håna laktosintoleranta människor som dricker havremjölk från Oatly. Han passar också på att klaga över alkoholfria tillställningar på festivalen, men även att det inte serveras korv.

”Varför ska dom förvandla vad som kunde vart en helg av fylla och grov brottslighet till ett scoutläger för laktosintoleranta?” undrar Berggren.

Atladottir sade ifrån: ”Inte jättekul”

Texten, som alltså inte alls är rolig, med syfte att förlöjliga hipsters skulle kunna passera obemärkt om det inte vore för att massor av människor, utan bättre vetskap, delat texten i sociala medier. Den delades så kraftigt att den till slut hittade in i flödet hos Margret Atladottir på Politism.

Detta var så allvarligt att hon kände sig nödgad att skriva en text på Politism som förklarar att blogginlägget faktiskt inte alls är roligt.

”101 kommentarer and counting, i princip varenda jävel jag känner har delat texten och skrattat ihjäl sig”, konstaterar Atladottir på Politism under rubriken ”Tyvärr, den där Way out west-texten var inte jättekul”.

”Vad ni avslöjar er. Det går absolut att skämta om allt, kör i vind. Och det är världens mest tacksamma evenemang att håna. Men om meningar om hur töntigt det är med ’kvinnliga butiksbiträden på Monki som har köpt stövlar för 2000 spänn som inte tål lera’ är det roligaste du läst i år så beklagar jag verkligen å det grövsta. Och undrar hur det är fatt”, avslutar hon sin text som pliktskyldigt är taggad med ”sexism”.

Nu hånas Atladottir för att hon sa ifrån om text som inte är rolig

Trots att Atladottir nu avslöjat att texten som alla skrattar åt inte alls är rolig verkar ingen ta henne på allvar. Istället hånas hon nu i sociala medier. På Twitter menar prästen Kent Wisti att Politism är det ”enskilt största hotet mot mänskligheten”.

En annan menar att Politism tar sig själva på för stort allvar.

Även på Facebook hånas Politism och Atladottir för att de påpekat att texten som alla skrattar åt egentligen inte alls är rolig.

Är det okej att håna hipsters?
2816 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag