Att ta ett sms lån

  • Torsdag 12 maj 2022 2022-05-12
E-post

Om någon försökte låna med dålig kredit för ett decennium sedan fick de nästan alltid ett negativt svar. Idag går det däremot väldigt lätt för den som vill låna pengar med betalningsanmärkningar. Bankerna kommer fortfarande att göra det enkelt för de som kommer till dem för att låna, men långivare på internet låter gärna i stort sett vem som helst låna med en betalningsanmärkning. Omöjliga saker har blivit lättare, vilket förstås är något som många är väldigt glada över. 

När kan jag ansöka om smslån?

Även de som har goda ekonomiska förutsättningar kan få problem med kostnader eller likvida medel. Större apparater kan skadas, en bil kan stanna plötsligt eller tänder kan behöva omedelbar vård, saker händer helt enkelt. I dessa fall kan sms lån vara en räddare om man inte är likvid på grund av en investering eller liknande, för då kan du snabbt bli beviljad ett sms lån och därmed lösa kostnaden. Dessa små snabblån kännetecknas av korta återbetalningstider och höga räntor. SMS lån har fått mycket negativ kritik och i år ska regeringen rösta om ett lagförslag om att begränsa den effektiva räntan på lån. Även om de är relativt lätta att få tag på, lånar inte bankerna ut pengar till personer som de inte tror kommer att kunna betala tillbaka lånet. Som tidigare nämnt görs en noggrann kreditprövning för att avgöra om personen kan betala tillbaka lånet.

Ha en plan med lånet

Självklart vill du betala av ditt lån så snabbt som möjligt för att bli av med skulden och slippa att få en massa räntekostnader. Samtidigt är det också viktigt att vara ärlig mot sig själv när man väljer mellan olika låne- och amorteringsplaner. Om du ansöker om ett smslån beror det förmodligen på att du redan har en snäv budget och inte har sparat pengar till oväntade utgifter. Om du sedan väljer en ultrakortsiktig avbetalning ökar risken att du inte klarar av den. Ibland är det säkrare att välja en lite längre avbetalningsplan med lägre månadsbetalningar. Att inte kunna hantera avbetalningsplaner kan snabbt bli dyrt på grund av påminnelseavgifter med mera. Du kan också hamna i en ond cirkel där du betalar av gamla smslån med nya smslån, därefter har karusellen börjat.

Läs mer på hittasmslån.se

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag