Åtta skadade efter väpnad attack utanför moské i Frankrike

Fransk polis. Foto: Wikimedia Commons
  • Måndag 3 jul 2017 2017-07-03
E-post 24

AVIGNON Två maskerade män öppnade under söndagskvällen eld mot en folkmassa utanför en moské i södra Frankrike. Åtta människor har skadats, varav en 7-årig flicka. Polisen avfärdar att dådet är terrorrelaterat. Motivet tros vara en uppgörelse mellan ungdomar.

Två beväpnade män öppnade under söndagskvällen eld mot en folkmassa utanför en moské i södra Frankrike. Åtta personer har skadats, meddelar tidningen The Daily Mirror.

De två maskerade förövarna anlände till platsen utanför Arrahma moskén i en Renault Clio klockan 22.30 på söndagskvällen. En var beväpnad med en pistol och den andra med ett gevär.

Människor hade precis börjat lämna moskén när en av männen, som hade lämnat fordonet, öppnade eld. Minst fyra personer skadades när moskébesökarna sprang i panik.

En familj bestående av fyra personer som bodde i en intill liggande lägenhet träffades av splitter. Bland offren finns en 7-årig flicka som fått lättare skador.

De misstänkta flydde efter dådet och eftersöks nu av polisen i Avignon, som helt avfärdar att skjutningen skall vara terrorrelaterad. Den lokala åklagaren uppger att den preliminära utredningen pekar på att motivet var en uppgörelse mellan ungdomar och att moskén inte var målet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag