Attack mot Samhällsnytt-medarbetare ifrågasätts

Foto: Twitter
Foto: Twitter
  • Torsdag 7 sep 2017 2017-09-07
E-post 119

SVERIGE Natten till måndagen kastades två stenar in genom fönstret hemma hos Alexander Fridback, känd under sitt alias Egor Putilov. Nu ifrågasätts attacken av branschtidningen Medievärlden.

Det var natten till måndagen som två stenar kastades in genom fönstret hemma hos Alexander Fridback, medarbetare på Avpixlats efterföljare ”Samhällsnytt”. ”Rasist” och ”Ryska svin” stod det med röda bokstäver på de båda stenarna.

”Blev kärleksbombad inatt. Klarade mig med några krossade rutor. Tack, ’anti-rasister'” skrev Fridback på Twitter efter attacken.

Men medan LO-tidningen Journalisten tycks lita på att attacken faktiskt ägt rum har Medievärlden, som är dess motsvarighet på arbetsgivarsidan, valt att ifrågasätta den.

”Men nu finns en ny kategori av journalister som ser sig mer som nätkrigare. Och som sätter ideologin före journalistiken. Man kan kalla deras plattformar hatsajter eller propagandasajter. Objektiva nyhetssajter är de i alla fall inte”, skrev tidningens chefredaktör Axel Andén i tisdags och avfärdade därmed attacken som ”propaganda”.

Han fortsätter artikeln med att förklara för läsarna att han tänker avvakta bekräftelse på att en polisanmälan gjorts.

Under torsdagen lade Fridback upp ett fotografi på en papperskopia på sin polisanmälan på Twitter.

”Du väljer att misstänkliggöra & smutskasta ett brottsoffer pga dina ideologiska preferenser.Hyckleri?” skriver Fridback i inlägget som är riktat till Axel Andén.

Av anmälan framgår att stenarna kastades in genom fönstren omkring klockan 01:10, då Fridback var hemma och satt och jobbade på sitt kontor.

När polis kom till platsen fotograferades de krossade rutorna och stenarna togs i beslag. Polisen uppges ha inlett en förundersökning med anledning av attacken.

Alexander Fridback har tidigare arbetat på Sveriges Radio, Migrationsverket och Sverigedemokraternas kansli i riksdagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag