Attack mot tidningsbud i Tjärna Ängar – nu stoppas arbetet nattetid

Foto: Pixabay
  • Fredag 2 okt 2020 2020-10-02
E-post

BORLÄNGE Natten till fredagen attackerades ett tidningsbud i området Tjärna Ängar i Borlänge. Nu stoppar företaget sin utdelning i området nattetid, rapporterar Dalarnas Tidningar.

Polisen har uppgett att tidningsbudet omringades av ett flertal personer, varav en stal budets bil och körde iväg. Tidningsbudet sprang efter och mottog då verbala hot från gärningsmannen.

Stefan Åström, regionchef på tidningsdistributören Tidningstjänst AB, säger till DT att budet även hotades med pistol. Det är dock inget som polisen kan bekräfta.

Efter händelsen väljer företaget att göra tillfälliga ändringar i sina rutiner i Tjärna Ängar. Man kommer att dela ut tidningarna dagtid i stället för nattetid, och distributörerna ska arbeta i par.

– Vi bedömer att det är osäkert att dela ut i området. Vi kan inte utsätta våra medarbetare för risker, därför kommer vi arbeta så här under en period, säger Stefan Åström.

DT: Hur ofta inträffar sådana här händelser?

– Det är väldigt sällsynt, även om det emellanåt händer att folk stör våra medarbetare under utdelning.

Som Nyheter Idag tidigare rapporterat råder en akut situation just nu i Borlänge med en eskalerande brottslighet. Tjärna Ängar är ett av de värsta områdena och finns med på polisens lista över utsatta områden.

Glassbilen har fått ändra sin rutt efter att förarna utsatts för trakasserier i området.

Läs mer: Poliser luras i bakhåll i Borlänge – politiker skyller på pandemin

Läs mer: Glassbilen stoppas efter attacker i Borlänge

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag