Attackerade polisstation med handgranat

Katrineholms polisstation efter granatattack i Januari Foto: Privat
  • Söndag 1 jan 2017 2017-01-01
E-post 232

KATRINEHOLM Under nyårsafton, vid tolvslaget, detonerade en handgranat utanför entrén till polishuset i Katrineholm. En entrédörr, flera fönster och tre bilar skadades samt en fastighet mitt emot polishuset. Det rapporterar polisen på sin hemsida.

Det kunde slutat riktigt illa i Katrineholm på nyårsafton. Vid tolvslaget misstänks någon ha kastat en handgranat som detonerade utanför entrén till polisstationen. Både bilar och en entrédörr samt flera fönster skadades. Även en fastighet mitt emot polisstationen har fått skador. En halvmeter från entrédörren finns en grop i marken och där misstänks handgranaten ha detonerat, rapporterar polisen på sin hemsida.

Samtidigt som granaten detonerade fanns det personal i polishuset. Det berättar LKC-befälet Jenny Gustafsson för Fria Tider.

– Vi har ju poliser eller vakt på polisstationen, så de har märkt det inne på stationen, säger hon.

Ingen person ska ha kommit till skada. Kriminaltekniker, som genomfört en undersökning på platsen, bedömer att det rör sig om en splitterhandgranat. Polisen har även funnit en grepe samt sprinten till den misstänkta handgranaten. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag