Australiens premiärminister: IS stöttade terrordådet i Sri Lanka

Foto: DFAT / Timothy Tobing
  • Fredag 26 apr 2019 2019-04-26
E-post 130

Australiens premiärminister Scott Morrison har bekräftat att en Sri Lanka-baserad muslimsk terrororganisation med kopplingar till IS står bakom påskterrordådet, meddelar SBS News.

Scott Morisson berättade för journalister på fredagen om kopplingar mellan den lokala terrorgruppen i Sri Lanka och islamiska staten, IS.

IS hade bland annat stått för hjälp med att välja måltavlor för attackerna. Påskbombningarna genomfördes av självmordsbombare mot tre kyrkor mitt under söndagsmässan och tre lyxhotell som var populära hos turister.

– Jag kan bekräfta baserat på den information som vi har mottagit att det var en lokalt baserad islamistisk terrororganisation som vi anser är ansvarig för de här avskyvärda och omfattande attackerna mot kristna, sa Morisson till reportrar i Townsville på fredag.

Morrison påpekade att attacken visade på en ny nivå i av den globala terrorismen, och uppmanade australiensiska parlamentsledamöter att skärpa inträdesförbudslagar för återvändande terrorister.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag