Även handelsministern ska ha känt till säkerhetsbristerna

Ann Linde t.h. Foto: Flickr
  • Torsdag 3 aug 2017 2017-08-03
E-post 1089

STOCKHOLM Sveriges EU- och handelsminister, Ann Linde, ska ha fått information om Transportstyrelsens säkerhetsbrister redan i september 2015, då hon arbetade som statssekreterare åt Anders Ygeman. Det ska ha framkommit av vad Ygeman sagt i justitieutskottets utfrågning 25 juli. – Jag minns att jag tyckte det var anmärkningsvärt att den politiska ledningen har känt till det i nästan två år, säger Liberalernas rättspolitiske talesperson Roger Haddad. 

Enligt liberalernas rättspolitiske talesperson, Roger Haddad, ska Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde också ha känt till Transportstyrelsens säkerhetsbrister. Det uppger han för Dagens Nyheter. 

Enligt Haddad ska Linde känt till bristerna redan i september 2015.

Ann Linde var tidigare statssekreterare åt avgående inrikesministern Anders Ygeman. I maj 2016 blev hon utnämnd till Sveriges EU- och handelsminister.

Ygeman har sagt att han informerades först i september 2016, ett år efter att hans dåvarande statssekreterare Ann Linde ska ha fått information om uppgifterna. Det ska, enligt Roger Haddad, ha framkommit under justitieutskottet utfrågning den 25 juli.

– Vid utfrågningen kom det fram att Anders Ygemans statssekreterare, det vill säga nuvarande EU-minister Ann Linde, fick den här informationen om Transportstyrelsen i september 2015. Jag minns att jag tyckte det var anmärkningsvärt att den politiska ledningen har känt till det i nästan två år, säger Liberalernas rättspolitiske talesperson Roger Haddad till DN. 

Haddad säger sig vara helt säker på att Ann Linde ska ha fått informationen redan 2015.

Trots upprepade frågor från journalister vägrar EU- och handelsminister Ann Linde kommentera uppgifterna. Hon hänvisar till konstitutionsutskottets kommande granskning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag