”Även miljöpartister ser att samhället blivit otryggare”: Gruppledare för SD om nya partikollegan från MP

Foto: Sverigedemokraterna Norrköping
  • Fredag 12 jan 2018 2018-01-12
E-post 421

NORRKÖPING Linda Nilsson var tidigare ordförande för Miljöpartiet i Norrköping, nu har hon gått med i Sverigedemokraterna. – Även miljöpartister ser att samhället har blivit otryggare och mer polariserat, säger Sverigedemokraternas gruppledare Darko Mamkovic till Nyheter Idag.

Linda Nilsson är Norrköpingsbo och har lämnat alla politiska uppdrag i Miljöpartiet för att gå med i Sverigedemokraterna. Sverigedemokraternas gruppledare i Norrköping, Darko Mamkovic, är glad för att ha fått en ny partikollega. Han tycker inte det är inte konstigt att fler börjar söka sig till Sverigedemokraterna.

Mamkovic tror att anledningen till att fler söker sig till SD i Norrköping beror på att SD normaliserats i staden.

– Här i Norrköping har det blivit ganska stort, även media skriver mer positivt om oss. Det är inga grova mediala påhopp som det har varit tidigare, säger Darko Mamkovic till Nyheter Idag.

Att miljöpartister kan söka sig till SD ser inte Mamkovic som något konstigt. Miljöpartiets väljare håller inte med MP om politiken, det handlar snarare om att ”Miljöpartiet” låter trygg och bra, menar Mamkovic.

Att Miljöpartiet svängt gällande EU och globalisering kan också vara en anledning till varför MP-väljare söker sig bort från partiet, tror Mamkovic.

– Miljöpartiet har ändrats väldigt mycket på tio år. Då var de emot EU, emot globalisering.

– Även miljöpartister ser att samhället har blivit otryggare och mer polariserat. Det är naturligt att de lämnar och hoppar av.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag