Avpixlat hängde ut fel person som terrorist

Avpixlat hängde ut fel person i sociala medier för det misstänkta terrorbrottet. Foto: Faksimil Avpixlat / Facebook
  • Lördag 8 apr 2017 2017-04-08
E-post 508

SVERIGE Den ökända sajten Avpixlat gick ut med uppgifter om den misstänkte terrorist som polisen har gripit. Men det kom att visa sig att Avpixlat hängde ut fel man. ”Jag vill och kräver vederläggning från varje sida och person som har publicerat sån slags information på sociala medier eller webbsidor”, skriver den person som felaktigt hängts ut.

”Detta är den misstänkte terroristen”, basunerade den ökända sajten Avpixlat i en rubriksättning under lördagen. Till bilden publicerades en omaskerad bild på en person. Men det kom att visa sig vara fel människa som Avpixlat ”avslöjade” som misstänkt terrorist.

”På svenska medier och andra diverse webbsidor sprids nu mina bilder och info om att man har häktat mig med anklagelsen av att jag har varit inblandad i gårdagens terrordåd. Så jag vill därmed informera alla att det inte stämmer med verkligheten”, skriver den utpekade personen själv på Facebook under lördagen.

”Jag är hemma och mår bra. Självklart har jag inget att göra med dåden. Polismän har varken kommit hem till mig eller ringt mig, samt de aldrig hört talas om min existens”, fortsätter den felaktigt utpekade mannen.

Mannen, som felaktigt pekas ut, kräver i sin Facebookuppdatering att de som spridit uppgifter om att han är misstänkt för dådet i Stockholm också rättar dessa. När Nyheter Idag kontrollerar Avpixlats hemsida finner vi att de bytt ut bilden till en annan man. Om det är rätt person, eller ännu en felaktig publicering, kan inte Nyheter Idag verifiera.

Nyheter Idag har sökt ansvarig utgivare Mats Dagerlind på Avpixlat, utan resultat.

UPPDATERING: Även Sverigedemokraternas sajt Samtiden publicerar namn och bild på fel person, samma man som Avpixlat ursprungligen hängde ut felaktigt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag