Avpixlat publicerade antisemitisk text – Hävdar att judar ligger bakom mångkultur

Foto: Faksimil avpixlat.info
  • Torsdag 20 apr 2017 2017-04-20
E-post 190

SVERIGE Det är judarna som ligger bakom mångkulturen och nu drabbas de själva av sin egen subversiva opinionsbildning efter att Sverige tillåtit mångkulturen. Så kan man sammanfatta en krönika publicerad på sajten Avpixlat. – Ett solklart fall av antisemitism, säger författaren Dan Korn som själv läst den publicerade texten.

Det är Svenska Kommittén mot antisemitism, SKMA, som uppmärksammar en krönika publicerad på sajten Avpixlat den 16 april. Texten är djupt kritisk till att Sverige är ett mångkulturellt land och textens författare Rolf Malm lyfter fram flera individer med judisk bakgrund som, enligt krönikan, ligger bakom beslutet att Sverige blivit mångkulturellt.

Resonemanget i krönikan bygger på att steget mot mångkultur började med att frågan om minoriteters rättigheter främst drevs av ”judiska invandrare”. En av dessa judiska personer som lyfts fram är David Schwarz som presenteras som ”ledande opinionsbildare” och som ”propagerade för mångkultur i Sverige”.

”Debatten fördes i huvudsak i judiskt ägda Bonniertidningen Dagens Nyheter”, poängterar Avpixlats krönikör Rolf Malm.

Nyheter Idag har talat med författaren och rabbinen Dan Korn som just nu själv undersöker mångkulturalismens historia i Sverige. Han är själv kritisk till ideologin bakom mångkulturalism, men menar att texten publicerad av Avpixlat i grunden handlar om något helt annat.

– Det är ett solklart fall av antisemitism. Det bygger på idén att alla judar arbetar för ett gemensamt mål, när det i själva verket är människor som inte har ett smack med varandra att göra, säger Korn.

Den ursprungliga texten som publicerades har redigerats i efterhand. SKMA har en kopia på originalet som de publicerar på sin sajt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag