Avpixlat publicerade text från ledarsidorna.se – Hotas nu med stämning

Johan Westerholm är inte glad på sajten Avpixlat. Foto: Faksimil Facebook
  • Onsdag 28 jan 2015 2015-01-28
E-post

STOCKHOLM Johan Westerholm på ledarsidorna.se rasar efter att sajten Avpixlat kopierat en text från hans sajt. – De har nu tre timmar på sig att ta bort den och göra en hel pudelkennel, skriver Westerholm, som kontaktat jurist, på Facebook.

Debattören Johan Westerholm rasar på sajten Avpixlat efter att de kopierat och publicerat en text som kommer från hans sajt Ledarsidorna. Bakgrunden är att debattören Hanna Gadban blivit kontaktad av SVT Opinion om att skriva en text med anledning av terrordådet i Paris. SVT valde senare att inte publicera, varför Gadban lät Ledarsidorna istället publicera artikeln.

– Konstaterar ånyo att Avpixlat är Sveriges minst seriösa nättidning. Utan att be om lov publicerade de bland annat hela Hanna Gadbans artikel som jag fick med ensamrätt, skriver Westerholm på Facebook.

Hotar med stämning

Det är tydligt att Westerholm är arg. Han förklarar vidare att han kontaktat jurist och att Avpixlat skyndsamt bör avpublicera texten och be om ursäkt.

– De har nu tre timmar på sig att ta bort den och göra en hel pudelkennel. Offentligt, fortsätter Westerholm.

Och det ser inte ut att vara tomma hot från Westerholms sida. Han uppmanar nu folk att kontakta ”amatörerna på Avpixlat” för att framföra hans mening om att de inte har lov att själva publicera Gadbans debattartikel.

– Den av mina läsare som har kontakt med amatörerna på Avpixlat kan med viss fördel tipsa dem om att jag brukar mena vad jag säger.

Nyheter Idag har försökt att nå Avpixlats ansvarige utgivare Mats Dagerlind över telefon för en kommentar. När vi ringer nås vi av en telefonsvarare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag