Avsnoppad: Våldtäktsman fick penis avskuren av offrets make

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Måndag 21 okt 2019 2019-10-21
E-post 6455

UKRAINA En våldtäkt i Ukraina slutade med att gärningsmannen fick sin penis avskuren av offrets make. Nu ser båda ut att få avtjäna fleråriga fängelsestraff.

Daily Mail rapporterar att den 27-årige maken var på väg hem i byn Shevchenkovo när han ertappade våldtäktsmannen på bar gärning.

Den misstänkte, 25-årige Dmitry Ivchenko, hade överfallit mannens fru bakifrån, släpat in henne i ett buskage och våldtog henne samtidigt som han ströp henne.

Maken blev då rasande och slog våldtäktsmannen i huvudet. Sedan tog han fram sin schweiziska armékniv och skar penisen av honom.

Dagen efter angav maken sig själv till polisen och kan nu straffas med åtta års fängelse. Enligt hans advokat ”förlorade han förmågan att kontrollera sina handlingar” och ”förstod inte vad han gjorde”.

Våldtäktsmannen kan få ett mildare straff

Den misstänkte våldtäktsmannen fördes till sjukhus och opererades. Det är oklart om läkarna kommer att kunna sätta tillbaka hans penis och om den då kommer att fungera som vanligt.

Enligt åklagaren i målet säger Ivchenko att han dumpades av sin flickvän en vecka tidigare och att han drack en liter vodka dagen för dådet. Det är känt att han är ogift och arbetslös.

Om våldtäktsmannen Ivchenko döms kan han straffas med fängelse i fem år. Han riskerar alltså ett lägre straff än den man som ingrep för att rädda sin fru.

I byn där händelsen skedde har de kvinnliga invånarna dock ställt sig bakom maken.

– Jag tror att vilken tjej som helst från vår by kunde ha blivit hans (Ivchenkos) offer. Om han inte hade gjort det hade våldtäktsmannen fortsatt överfalla tjejer, säger Hanna Khaustova.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Vi har valt att lägga mycket av vårt material öppet. I stället hoppas vi på att du och många andra tycker att vår journalistik är viktig och vill bidra genom att bli prenumerant, för 69 kronor i månaden.

Då kan vi fortsätta att utveckla vår journalistik och förhoppningsvis anställa fler journalister.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag