Bahnhofs hårda Expressen-sågning: ”Rena lögner”

Bahnhofs VD Jon Karlung och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Bild: Markmc/Nyheter Idag
  • Lördag 9 mar 2019 2019-03-09
E-post 447

STOCKHOLM Bahnhof anklagar Expressen för ”antidemokratisk och dessutom lögnaktig propaganda” efter en osignerad ledartext som enligt Bahnhof innehåller lögner och faktafel.

Internetleverantören Bahnhof totalsågar en ledartext från Expressen. Bahnhof menar att den osignerade ledartexten ”Smit inte från ansvar – Bahnhof och Tele2″, som publicerades osignerad den 4 mars, innehåller både ”faktafel och rena lögner”.

I ett pressmeddelande går Bahnhofs jurist Wilhelm Dahlborn igenom ledartextens argument och faktauppgifter, som sågas jäms med fotknölarna.

Läs även: Bahnhof stäms av kritiserat vetenskapsförlag – svarar med att blockera förlaget

Bland annat menar Dahlborn att internetleverantörer har en skyldighet att radera uppgifter som inte längre behövs, medan Expressens ledartext påstår att det finns en frivillig möjlighet att lagra sådana data.

Dahlborn skriver att det ”verkar vara polisens egna uppgifter som Expressen okritiskt vidarebefordrar” och frågar sig om  ”det går att köpa ledarutrymme i Expressen”.

Den hårda sågningen avslutas med att Dahlborn uppmanar Expressen att  ”ta sitt ansvar och inte sälja ut ledarutrymme till antidemokratisk och dessutom lögnaktig propaganda”.

Nyheter Idag söker Expressens Ledarredaktion för en kommentar.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag