Bali får stöd av Billström efter kritiserade DN-granskningen

Tobias Billström. Foto: Fredrik Wennerlund / Pressbild Moderaterna
  • Tisdag 31 jul 2018 2018-07-31
E-post 341

SVERIGE Moderaternas gruppledare Tobias Billström riktar skarp kritik mot DN efter den uppmärksammade faktagranskningen mot partikamraten Hanif Bali. Ord som ”undermålig” och ”trams” använder Billström för att beskriva DN:s journalistik.

Frågan om kommande års invandring, som enligt en prognos från Migrationsverket kan uppgå till 300 000 individer om anhöriginvandring räknas med, väcker stor debatt.

Efter att den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali kallat dessa nivåer för ”abnorma” blev han granskad av Dagens Nyheter som menar att prognosen visar på en normal nivå. I DN-artikeln möter även moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström kritik.

I sociala medier har Hanif Bali sågat Dagens Nyheter i flera inlägg. Likaså möter DN kritik från en lång rad debattörer och även i tidningen Expressen. Nu går även Tobias Billström ut med kritik mot DN. På Twitter kallar han DN-granskningen för ”trams” och på Facebook lägger han ut texten.

”Det är helt enkelt så att Migrationsverkets prognos som kom igår indikerar en mycket hög siffra för asylmottagandet till Sverige under kommande år. Parar man detta med de frågetecken som finns för siffran på den anhöriginvandring som dessutom alltid blir resultatet av ett högt asylmottagande så blir detta mycket oroande”, noterar Billström.

Det är till år 2021 som prognosen uppskattar att den totala invandringen kan bli 300 000 individer, vilket motsvarar ungefär ett nytt Malmö på tre år.

”Dagens Nyheter gör nu en ’faktakoll’ som skall sägas bevisa att siffran inte alls är onormalt hög. Men frågan handlar inte om medianer eller medelvärden. Siffran ÄR hög”, fortsätter Billström som kallar DN-granskningen för ”feltänkt”.

Han konstaterar även att Moderaterna kommer ”fortsätta att stå för en långsiktig och stram migrationspolitik”.

Nyheter Idag har sökt Tobias Billström för en kommentar med anledning av kritiken mot DN. Han hälsar via sin pressekretare att han avböjer att kommentera.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag