Bali raderar bild efter påtryckningar – partisekreteraren nöjd: ”Det tycker jag är bra”

Gunnar Strömmer (M). Foto: Klara Söderberg/Pressbild
  • Tisdag 21 aug 2018 2018-08-21
E-post 111

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer meddelade efter ett möte med Tidningsutgivarna på måndagen att Hanif Bali raderat bilder där han figurerar med vapen. Tidningsutgivarna hade tidigare under dagen meddelat att man såg på det hela med största allvar.

Läs mer: Tidningsutgivarna kräver möte med Ulf Kristersson efter att Hanif Bali poserat med vapen

På måndagen kallade branschorganisationen Tidningsutgivarna, TU, Moderaterna till ett möte efter att man upptäckt bilder på Hanif Bali med vapen. Den ena bilden är från ett besök på en skjutbana där Hanif Bali håller i ett gevär. Den andra bilden är ett fotomontage som Twitterkontot Mjölbypartiet skapat.

Bilden Hanif Bali lade ut på instagram tidigare under sommaren. Foto: Skärmdump Instagram.

TU hade kallat till sig Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, men Moderaterna valde att skicka partisekreteraren Gunnar Strömmer i stället. Han kunde då ge dem beskedet att Hanif Bali raderat Call of Duty-bilden.

– Det handlar om en satirbild som tagits fram av en tredje part och inte av Hanif Bali själv. Däremot har han delat bilden, vilket var olyckligt. Han har inte avsett att uppvigla hat och hot mot journalister och det tycker jag är viktigt att säga. Många har uppfattat bilden som satir men den kan också uppfattas på ett annat sätt. Bilden är nu nedtagen och det tycker jag är bra, säger han till TT.

Satirkontot Mjölbypartiet har gett sin förklaring till bilden:

Men Jeanette Gustafsdotter, vd för TU, meddelar att det inte är satir.

– Vi älskar yttrandefrihet och vi älskar satir, men det här är inte det, säger hon till Expressen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag