Bali, Schyman med flera möts när Modiri går live

Navid Modiri. Foto: Pressbild
  • Fredag 21 Dec 2018 2018-12-21
E-post 388

MALMÖ I podcasten ”Hur kan vi?” bjuder samtalsaktivisten och föreläsaren Navid Modiri in gäster från vitt skilda delar av det politiska spektrat för att prata sansat och sakligt om samtidens viktigaste ämnen. Nu tar han samma koncept till livescenen, närmare bestämt Moriska Paviljongen i Malmö.

Bland gästerna som utlovas till livesamtalet den 15 januari märks kända profiler som Hanif Bali, Gudrun Schyman, Jens Ganman, Ann Heberlein och Malcom Kyeyune. Nyheter Idag har ställt tre frågor till Navid Modiri om vad som utlovas under evenemanget.

Hur ser upplägget för kvällen ut?

– Upplägget är att vi kommer att bjuda upp några av namnen på affischen på scen. Jag kommer att prata med dem en och en, två och två och ibland kanske tre i samma samtal. Vi kommer att hitta ämnesrubriker och teman som är tabu, provocerande, inspirerande och tankeväckande. Tänk till exempel att prata feminism med Ann Heberlein och Gudrun Schyman eller invandring med Mustafa Panshiri och Arg blatte. Eller om meningsfullhet i den digitala tidsåldern med Per Johansson och Ashkan Fardost.

Vad kommer ni att samtala om?

– Vi kommer prata om framtiden, om Sverige, om yttrandefrihet, invandring, jämställdhet, genus, teknologi.

Finns det någon känd person som du hoppas kommer och lyssnar?

– Jag hoppas att Katrin Stjernfeldt Jammeh kommer. Jag hoppas att Malmöpolisen kommer. Jag hoppas att Sverigedemokraterna kommer. Jag hoppas att FI kommer. Jag hoppas att Peter Wolodarski dyker upp. Jag hoppas Cissi Wallin tar tåget ner. Jag hoppas Joakim Lamotte kommer. Jag hoppas Athena Farrokhzad kommer. Jag hoppas att människor, kända och okända kan lägga ner sina kränkthetsvimplar, sina rasistkort, sina ömma tår och komma och prata med människor som de inte håller med.

Läs även vår tidigare intervju med Navid Modiri: ”Sverige håller på att bli avintellektualiserat”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag