Bali utsatt för rasistattack i Riazats kommentarsfält

Ingen god ton här inte! Foto: CC Per Pettersson samt faksimil Facebook
  • Onsdag 1 feb 2017 2017-02-01
E-post 1351

STOCKHOLM ”Han Bali borde titta sig i spegeln, så ser han ju att han faktiskt är mörk”, lyder en kommentar i Vänsterpartisten Daniel Riazats kommentarsfält på Facebook. Bakgrunden är ett videoklipp där Bali ger svar på tal till Riazat i SVT Gomorron Sverige. Trots att kommentaren uppmärksammats av flera Facebookanvändare, inklusive Bali, har inte Riazat tagit bort den när Nyheter Idag kontrollerar klockan 08.00 på onsdagsmorgonen.

Under tisdagen berättade Nyheter Idag om ett videoklipp där moderaten Hanif Bali mötte Daniel Riazat från Vänsterpartiet i SVT Gomorron Sverige. I studion diskuterades effekterna av Trumps uppmärksammade regler för inresa till USA som till en början tolkades som att alla med medborgarskap i Iran är hindrade från inresa. Både Riazat och Bali har medborgarskap i Iran, ett medborgarskap de inte kan avsäga sig även de så önskar.

I studion gav Bali svar på tal när Riazat klagade över de tuffa reglerna.

– Jag tycker det är väldigt roligt att en kryptokommunist här ska sitta och vara ledsen över att inte få åka till USA. Det är som att Jimmie Åkesson ska sitta här och vara ledsen över att inte få åka till Mecka, svarade Bali.

Rasistattacken: ”Så ser han ju att han faktiskt är mörk”

Efter att videoklippet, som redigerats något av memeteknikern Artur Hulu, fått stor spridning har Daniel Riazat gått till motattack på sin Facebooksida.

”SD-favoriten Hanif Bali klipper alltså ut en del av vår debatt ifrån Gomorron Sverige, förvränger hur debatten egentligen gick för honom och blir hyllad av massa fascister, däribland Jan Sjunnesson. Han kommer få många röster som SD-kandidat till nästa val, denna Bali. Bali och fascister hand i hand”, skriver Riazat.

Den hårda tonen kom att bli än värre i Riazats kommentarsfält. Epitet som ”rövslickare”, ”idiot”, ”hjärndöd” och ”vidrig” används för att beskriva Hanif Bali. Och en kommentar går så långt att den blir rasistisk.

”Han Bali borde titta sig i spegeln, så ser han ju att han faktiskt är mörk! Även om man kom som liten knatte till Sverige så är han ju från Iran och SD gillar ju inte muslimer, men jag tror inte SD är mot muslimer i sig utan jag tror inerst inne att det är vänsterfolk de är mot och nästa politiker som fängslar politiker som står upp för allas lika värde och solidaritet är nog Åkesson och Trump!”, skriver en person i Riazats kommentarsfält.

Bali: ”God Ton™ från de Goda™”

När Nyheter Idag kontrollerar Riazats kommentarsfält vid åttatiden på måndagsmorgonen har den rasistiska kommentaren varit publicerad i 18 timmar. Trots det har inte Riazat raderat den rasistiska kommentaren.

”Klippet från debatten mellan mig och Daniel Riazat (V) har i skrivande stund delats 2300 gånger och Riazat (V) har hittat en sverigedemokrat bland de som delat. Denna ’guilt by association’ gör mig per automatik till ’fascist’. Låt oss applicera samma logik på Riazat. Men istället för att leta delningar (som man inte kan kontrollera) så kan vi väl titta på kommentarerna på hans inlägg som han har direkt kontroll över, av endast tre dussin kommentarer så hittar du en uppsjö kommentarer fyllda med invektiv mot mig. Se bifogade bilder”, skriver Bali.

Nedan kan du läsa hela Balis svar till Daniel Riazat i Vänsterpartiet.

Säger du nej till rasism?
3489 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag