Balis bil vandaliserad – igen: ”Måste förmodligen flytta”

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 10 okt 2019 2019-10-10
E-post 1107

SVERIGE Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har fått sin bil vandaliserad två gånger de senaste månaderna, senast i onsdags kväll. Nu överväger han att byta bil och flytta.

För Expressen berättar Hanif Bali att han skulle köra hem sin mamma efter att de ätit middag tillsammans när han upptäckte att bilen fått repor i lacken och hål i däcken. I juli blev bilen också repad, och Bali tror att det finns ett samband mellan händelserna.

– Det ser precis ut som förra gången. Märkena på däcken ser likadana ut, det verkar vara samma kniv, säger han till Expressen.

– Det känns väldigt tråkigt att man inte får ha sina grejer i fred. Jag blir tvungen att byta bil, jag kan inte ha kvar den här bilen och jag måste förmodligen flytta. Det är verkligheten, säger Bali.

För bara en vecka sedan fick han ut bilen från verkstaden efter den förra incidenten. Den gången gjorde han en polisanmälan som dock lades ned. På Facebook berättar han hur han försökte göra en ny polisanmälan på onsdagskvällen:

”Ringde Säpo, de tyckte jag skulle ta det med 114 14. Stod i kö till 114 14 i en 1 timme och 20 minuter innan deras växel bara abrupt avslutade samtalet med enbart 3 samtal före.”

 

Under inlägget får han sympati av riksdagsledamoten och tidigare justitieministern Beatrice Ask (M).

”Orka. Säkerhetsenheten måste givetvis ta tag i detta. Och någon måste ta tag i 114 14. Kötider till polisen är inte acceptabelt för någon”, skriver hon.

Bali har även skrivit om saken på Twitter där många har reagerat starkt.

Stöd Nyheter Idag

Bli prenumerant på Nyheter Idag så stöder du en alternativ röst i svensk media.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag