Balis (M) fem förslag mot förnedringsrånen

Foto: Nyheter Idag/SVT
  • Torsdag 13 feb 2020 2020-02-13
E-post 4317

SOLNA Statsminister Stefan Löfvens (S) recept mot förnedringsrånen är att satsa mer pengar på sociala insatser och skolor i utsatta områden. Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) ger inte mycket för Löfvens idéer – och kommer i stället själv med fem konkreta inlägg i en serie tweets.

Stefan Löfven har fått hård kritik efter en intervju i Expressen där han lägger skulden för rån mot barn och ungdomar – inte sällan med inslag av förnedring – på Alliansens skattesänkningar.

Lösningen är enligt statsministern nya satsningar på välfärden.

– Under lång tid pågick en politik, under åtta år med den förra borgerliga regeringen, som innebar skattesänkningar och neddragningar i välfärden. Det håller inte. Nu har vi lagt om den politiken, vi ska satsa mer på välfärden, säger Stefan Löfven.

På Twitter sågar Solnas riksdagsledamot Hanif Bali (M) Löfvens resonemang. Han ser likheter mellan Löfven och den förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) i tron på att mer sociala insatser och ökade resurser till skolor ska vara lösningen.

Sedan fortsätter Hanif Bali och smattrar i rask takt i väg fem tweetar med fem förslag på hur man, i hans tycke, ska tackla förnedringsrånen och relaterad brottslighet och problematik.

”Det handlar om etnifierad ghettofiering med starkt offerskapsnarrativ och majoritetsaversion driven av massiv invandring”, skriver Bali.

Inget skolssystem i världen kommer att åtgärda detta, menar han.

”Nyckeln ligger i en annan policy.”

 

 

Endogami är giftesmål inom en familj, klan eller släkt.

Hanif Bali avslutar med en liten passning till Stefan Löfven.

Balis Fem Förslag

1. Frigör polisens resurser genom att långtidsinkapacitera hyperkriminella. Det är en väldigt liten men välkänd grupp som tar upp det mesta av polisens resurser men som glider in och ut ur kåken med pga mesiga straff. Långa straff frigör polisens kapacitet för andra brott.

2. Straffa familjerna. Vräkning av familjer pga stenkastande ungdomar i Malmö har gett väldigt gott resultat. Detsamma bör användas mot unga gängkriminella, skapar extremt starka incitament för föräldrar att engangera sig och incitament för ungdomarna att inte engagera sig.

3. Minska nativiteten bland stora fattiga familjer. Minska bidragsincitament och öka preventivmedelsanvändning bland barnrika familjer. Bidragstagande sjubarnsfamiljer kan ej vara effektiva föräldrar i väst. Kvinnlig makt över reproduktion är effektiv fattigdomsbekämpning.

4. Minska invandringen. Alla åtgärder är förgäves om man fyller på med nya klienter.

5. Bryt upp endogamin (giftesmål inom den egna familjen, släkten eller klanen). Det upprätthåller xenofobi, klientelism, nepotism, skapar oförmåga att underställa sig rättstaten, lojaliserar kriminella nätverk.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag