Bankman som assisterat polisen om grov brottslighet utsatt för handgranatattack

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 9 feb 2018 2018-02-09
E-post 65

STOCKHOLM En handgranat kastades mot en bostad i ett villaområde i Stockholmsområdet. Attacken riktades mot en bankman som vid flertalet tillfällen assisterat polisen när det gäller att hantera pengar och konton som kan kopplas till kriminella nätverk.

Under torsdagen den 8 februari utsattes en bankanställd för en handgranatattack mot hans bostad i Stockholmsområdet. Bankmannen utreder bedrägerier och har vid ett flertalet tillfällen assisterat polisen i ärenden om att bekämpa grov brottslighet, uppger Expressen.

Det var under 20-tiden på torsdagskvällen som en explosion kunde höras i ett villaområde i Stockholm. Inga personer skadades men fönsterrutor krossades, dörren till huset fick skador och en närstående bil mottog skador av explosionen.

– Vi har genomfört dörrknackning. Avspärrningarna är hävda. Sedan kommer det att ta tid att få tag på den här typen av teknisk analys som man behöver göra, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen till Expressen.

Personen som utsattes för attacken jobbar på en storbank som bedrägeriutredare och har många gånger hjälpt polisen när det kommer till pengar och konton som kan kopplas till kriminella nätverk.

Bankmannen har under det senaste året varit delaktig i en utredning om grovt bedrägeri där flera av de åtalade har kopplingar till kriminella nätverk i Stockholm.

Mats Eriksson kommenterar inte om det eventuella motivet men han uppger att det utreds huruvida attacken har någon koppling till den pågående utredningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag