Bard uppmanar till fler koranbränningar

Bild: Faksimil Youtube
  • Fredag 22 apr 2022 2022-04-22
E-post 891

Författaren och debattören Alexander Bard uppmanar nu till fler koranbränningar efter påskhelgens våldsamma upplopp i flera svenska städer. Bard kommer med sin uppmaning när han gästar Sverigedemokraternas Youtubekanal Riks

– Elda mer trycksaker, vi behöver fler koranbränningar, vi behöver bibelbränningar. Jag är själv författare – du får gärna gå och köpa Alexander Bards böcker och bränna dem om du vill. Det här är trycksaker och självklart ska man kunna elda upp trycksaker, säger Bard.

– Det är också en viktig del av yttrandefriheten att man kan visa sitt förakt för en visst text genom att elda upp den, fortsätter han.

Läs även: Busch: Måste vara tillåtet att bränna både Koranen och Bibeln

Bard är även kritisk mot influencer-polisen Nadim Ghezale som i ett debattinlägg krävt att koranbränning ska klassas som hatbrott.

– Herregud, det är vansinne på vansinne att en svensk polis säger det här, säger Bard, som menar att hatbrottsrubriceringen borde avskaffas helt och hållet.

– Människor kan få känna vad de vill, de kan få älska saker, de kan få hata saker. Det går inte att mäta känslor och det är inte ett brott att känna någonting. Brottet är ju när du utför någonting, så att när jag till exempel hatar någonting får jag göra det hur mycket jag vill.

– Men om jag sedan utför ett brott och tar livet av en annan människa, då är det ju ett brott och då ska jag självklart bli stenhårt bestraffad.

Se hela inslaget med Alexander Bard här:

Läs även: Dödshot mot Malmölistan efter inlägg om korankravallerna

Läs även: Allard: ”Polisen är inte förmögen att skydda oss i vårt eget land”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag