Bärgningsbandvagn gick genom isen – 23-åring avliden

Bärgninsbandvagn 90. Foto: Marcus Åhlén/Combat Camera/Försvarsmakten
  • Måndag 27 mar 2017 2017-03-27
E-post 189

BODEN En 23-åring har konstaterats avliden i samband med en olycka under en militärövning i norra Sverige natten mot måndagen. En bärgningsbandvagn gick genom isen och föraren blev kvar i vagnen. – Det värsta som kan hända har tyvärr hänt, säger regementschefen och övningsledaren överste Mikeal Frisell.

Sent under söndagskvällen gick en bärgningsbandvagn genom isen under en militärövning. Efter att bandvagnen bärgats upp från vattnet kunde den 23-åriga föraren konstateras avliden, rapporterar Försvarsmakten på sin hemsida. Övrig personal som befann sig i vagnen blev nedkylda och chockade, men klarade sig.

– Det värsta som kan hända har tyvärr hänt. I denna svåra stund går våra tankar till de anhöriga och de närmaste kamraterna, säger regementschefen och övningsledaren överste Mikael Frisell i ett uttalande.

Olyckan inträffade i samband med militärövningen ”Vintersol” som pågår i norra Sverige. Vid 22.20 gick fordonet, av modell bärgningsbandvagn 90, genom isen och först flera timmar senare, vid 03-tiden natten mot måndagen, kunde bandvagnen bärgas upp ur vattnet.

Den avlidne föraren är hemmahörande i södra Sverige. Totalt befann sig två personer i vagnen när den gick genom isen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag