Barn erbjuds att fotograferas utan kläder för pengar

Foto: Astrid Westvang/Flickr
  • Tisdag 28 Nov 2017 2017-11-28
E-post 233

STOCKHOLM Två lappar har hittats i närheten av två förskolor i Vällingbyområdet i Stockholm. Lapparna erbjuder barn i åldern 5-12 år att fotograferas i underkläder för ersättning till uppemot 200 kronor.

I närheten av två förskolor i Vällingbyområdet i Stockholm finns det två lappar som erbjuder barn att fotograferas lättklädda eller nakna för ersättning, uppger Expressen.

På lapparna står det att flickor i åldern 5 till 12 år kan få upp till 200 kronor i betalning för att låta sig fotograferas. På lapparna står det att flickor kan få fotograferas i bad- eller underkläder.

På de två lapparna som hittats finns det bilder på lättklädda barn som ska vara referenser om hur bilderna kan komma att se ut.

I en lokal föräldraförening var det en medlem som upptäckte lappen som sprids i sociala medier för att varna andra förskolor och föräldrar.

”Den annonsen finns nu hos skolpersonalen och enligt överenskommelse med en polisman i lördags ska annonsen vara kvar hos skolpersonalen”, skriver föräldern i ett mejl till Expressen.

En annan medlem av föräldraföreningen berättar att en del tror att lappens budskap ska vara påhittat som ett hemskt skämt, något som personen i fråga själv har svårt att tro på.

Från flera håll har lapparna polisanmälts och Håkan Thor, operativ samordnare på polisen i Vällingby, bekräftar till DN att tjänstgörande patruller har varit engagerade i ärendet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag