Barn våldtaget i Järfälla: ”12-årig pojke som haft det otänkbara med en 6-årig flicka i skogen”

Det var ett stort polispådrag på platsen. Foto: Läsarbild
  • Tisdag 1 aug 2017 2017-08-01
E-post 8424

STOCKHOLM Ett barn har våldtagits i ett skogsparti på måndagskvällen i Järfälla i norra Stockholm. Det bekräftar polisen för Nyheter Idag. Preliminära uppgifter, från människor på plats, säger att det är en 12-årig pojke som våldtagit en sexårig flicka.

Vid 21.30-tiden larmas polis till ett skogsområde i Järfälla efter att en privatperson fattat misstankar om att ett barn har våldtagits. Uppgifter, som Nyheter Idag tagit del av, gör gällande att händelsen upptäcktes av en kvinna som var ute med sina hundar. Samma uppgifter berättar att flickan endast är sex år och att pojken, som våldtagit henne, är tolv år.

Händelsen väcker starka känslor i sociala medier och i slutna Facebookgrupper sprids uppgifter om att 12-åringen är ”arab”. Andra personer som uppger att de sett delar av händelseförloppet vittnar om att poliser på plats var mycket upprörda över det inträffade.

”Misstänkt 12 årig pojke som haft det otänkbara med en 6 årig flicka i skogen”, skriver en kvinna som berättar att hon själv var på plats och såg när polisen anlände till skogsområdet. ”Jag har så ont i magen”, skriver hon och fortsätter: ”Jag tänker på lillan”.

Polisen förtegen men bekräftar grovt sexualbrott

När Nyheter Idag talar med Stockholmspolisens vakthavande befäl Mats Brännlund bekräftar han att ett ”grovt brott” inträffat i Järfälla där minderåriga varit inblandade.

– Vi misstänker ett grovt brott där. Både gärningsman och målsägare är betydligt under 15 år.

Brännlund bekräftar att det rör sig om ett sexualbrott. Förundersökningen leds av en åklagare. Eftersom de inblandade barnen är så pass unga är ärendet extra känsligt.

– Vi utreder det precis på samma sätt som vanligt, men vi går inte in med några tvångsåtgärder. Om det sker är det ett beslut av sociala myndigheter, säger Brännlund.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag