Barngäng kastade sten på pensionärer – ska be om ursäkt

  • Måndag 30 sep 2019 2019-09-30
E-post 1820

TROLLHÄTTAN I torsdags blev pensionärer utsatta för stenkastning och trakasserier av ett barngäng i stadsdelen Kronogården i Trollhättan. Nu ska barnen träffa pensionärerna igen och be om ursäkt.

Vid 17-tiden på torsdagen skulle pensionärerna lämna PRO:s bingolokal i Kronogården när de blev trakasserade av en grupp barn som kastade sten och skrek könsord. Delar av händelsen fångades på video där man bland annat kan se en pojke med en kätting i hand.

Enligt Lars-Ove Blomryd, ordförande i PRO Trollhättan Södra, har trakasserierna pågått i flera år, och bara i år har över 20 glasrutor slagits sönder.

– Det känns för jävligt. Vi kan inte påminna om oss att vi har haft någon konflikt med dessa ungdomar. Vi vill bara att de ska sluta förstöra och trakassera, säger han till SVT.

SVT har även pratat med polisens presstalesperson Christer Fuxborg som säger att han aldrig hört talas om en liknande situation tidigare. Händelsen är polisanmäld och under utredning.

– Det är fruktansvärt. Bara tanken att ta upp en sten och kasta den mot en annan människa, de förstår inte att det är förenat med livsfara, säger Fuxborg.

SVT uppger att PRO-föreningen kommer att träffa barnen och föräldrarna i veckan, ett möte som kommit till på föräldrarnas initiativ. Då ska barnen, som är under 15 år, be om ursäkt.

– Jag blir uppgiven av att de redan i den åldern håller på med sådana saker. Men jag tycker att det är bra att föräldrarna reagerar, säger Christer Fuxborg.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Hoppas att du uppskattade den här artikeln.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag