Barngänget bad om ursäkt till pensionärerna i Trollhättan

  • Fredag 4 okt 2019 2019-10-04
E-post 735

TROLLHÄTTAN När pensionärer lämnade PRO:s bingokväll i Kronogården i Trollhättan förra torsdagen utsattes de för trakasserier av ett barngäng. Nu har barnen med föräldrar bett om ursäkt till de drabbade.

Som Nyheter Idag tidigare rapporterat var det en grupp barn som angrep pensionärerna med okvädingsord och stenkastning. Delar av händelsen fångades på en video som fick stor spridning i sociala medier.

På torsdagen, en vecka senare, kom barnen och föräldrarna till PRO:s lokal för att be om ursäkt för händelsen. Man hade även med sig gåvor i form av blommor och choklad.

– De bad så väldigt mycket om ursäkt och föräldrarna stod och höll dem i handen och kramade om dem. De var verkligen tagna. Vi tolkar det som att det var ärligt menat, säger föreningens ordförande Lars-Ove Blomryd.

Han berättar att det mest var föräldrarna som talade.

– De sade väl egentligen bara att vi ber om ursäkt för detta och så har vi inte fostrat våra barn. Sedan ville de att vi ska försöka samarbeta och försöka hjälpa varandra. De vill gärna lära sig hur man lever i det svenska samhället och uppfostrar sina barn.

Lars-Ove Blomryd säger att man inte fick någon förklaring till barnens beteende.

– Vi var nöjda med att de kom och sade förlåt. Det såg allvarligt och välment ut. Det tolkar vi som att detta räcker för det måste ju vara en viss förnedring för barnen att stå där också. Då är det en del i straffet, om man säger så.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag